НАБУ: Cправу стосовно двох екс-посадовців «Держзовнішінформ» скеровано до суду

21 ВЕРЕСНЯ 2017 11:21

Обвинувальний акт стосовно екс-директора та екс-заступника директора ДП «Держзовнішінформ», підозрюваних у розтраті 9,87 млн грн, 20 вересня 2017 року скеровано для розгляду по суті до Голосіївського районного суду м. Києва, повідомляє TrueUA. «У період з травня 2013 року по лютий 2014 року згадані особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від ДП «Держзовнішінформ» на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності», – йдеться на сайті НАБУ.

Також зазначається, що кошти перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передачі наданих послуг. Але, як встановило слідство, фактично ніяких послуг держпідприємство не отримало, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

Нагадуємо, 12 квітня НАБУ та САП затримали екс-заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.

Події, 21.09.2017 11:21