Фото: biz.censor.net

Нацбанк відсудив у Бахматюка 1,8 млрд грн

Печерський районний суд міста Києва 13 липня ухвалив рішення щодо справи колишнього власника ПАТ "Комерційний Банк "Фінансова ініціатива" Олега Бахматюка.

Про це повідомляє прес-служба НБУ. Справа розглядалася з 2017 року.

Суд вирішив стягнути з поручителя за кредитом рефінансування понад 1,8 мільярда гривень на користь Національного банку.

"Загальна сума позову Нацбанку до Бахматюка складала два мільярди гривень. За час розгляду справи в суді НБУ стягнув за рахунок заставного майна інших поручителів за кредитом близько 200 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти стягуються в рахунок погашення заборгованості банку "Фінансова Ініціатива" за одним із наданих раніше і не повернутих кредитів рефінансування.

"Попри численні спроби Олега Бахматюка, а також пов’язаних з ним компаній-нерезидентів ухилитися від виконання зобов’язань щодо повернення коштів за договором рефінансування, суд виніс справедливе рішення у справі та задовольнив позовні вимоги Національного банку в повному обсязі", — повідомив директор Юридичного департаменту НБУ Олександр Зима.

Він зауважив, що рішення суду ще може бути оскаржене, однак Нацбанк вважає, що апеляція має всі підстави залишити його чинним.

Нагадаємо, справу щодо колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та його радника Олега Бахматюка скерували до суду. Їх звинуватили в отриманні найбільшого в історії України хабаря — 21 мільйона євро та 5,5 мільйонів доларів США. Розслідування розпочалося ще у 2017 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.07.2023 22:24