Фото: Волинська обласна прокуратура

Начальник управління Волинської ОВА погорів на хабарі у понад 50 тисяч гривень

Начальника одного з управлінь Волинської обласної військової адміністрації підозрюють у хабарництві. Правоохоронці затримали посадовця.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, упродовж серпня-жовтня 2023 року посадовець тричі одержував від підприємця неправомірну вигоду. Вона призначалася за надання дозволів на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря. Сам підприємець займається розробкою документів для отримання суб'єктами господарювання таких дозволів.

Всього задокументовано одержання начальником управління 51 тисячі гривень. Під час одержання останнього траншу в 19 тисяч гривень його затримали правоохоронці. Суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

"Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив начальнику одного з управлінь Волинської обласної військової адміністрації про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", — йдеться у повідомленні.

На Волині чиновника ОВА підозрюють у хабарництві

Фото: Волинська обласна прокуратура

Нагадаємо, в Україні вперше судом ухвалено рішення про виплату винагороди викривачу корупції, яка становитиме понад 13 000 мільйонів гривень. Відомо, що викривач Євген Шевченко повідомив про спробу підкупу за шість мільйонів доларів керівників антикорорганів у 2020 році.

Йдеться про організацію хабаря у розмірі п'ять мільйонів доларів, які призначалися керівникові САП Назару Холодницькому. У нього хотіли "купити" зняття підозри з екс-міністра Миколи Злочевського у справі про розкрадання стабілізаційного кредиту "Реал Банку". Ще один мільйон доларів нібито був призначений для посередників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.10.2023 17:13