Фото: Depositphotos

Надання Україні 50 млрд доларів з активів РФ: у Франції відреагували на ідею США

Уряд Франції підтримав пропозицію США використовувати заморожені російські активи на користь України. Це суттєво підвищує ймовірність укладання угоди цього тижня на зустрічі міністрів фінансів "Великої сімки".

Таку заяву зробив міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер, пише Bloomberg.

США наполягають на тому, щоб група провідних країн із розвиненою економікою використала майбутні доходи, отримані від близько 280 мільярдів доларів у фондах російського центрального банку, більша частина яких заблокована в Європі. Цей план може відкрити пакет допомоги Україні у розмірі до 50 мільярдів доларів.

"Ми відкриті для ідеї мобілізації доходів від цих активів якнайкраще і якомога раніше в рамках міжнародного права", — заявив міністр фінансів Брюно Ле Мер на брифінгу для журналістів перед зустріччю G7 в італійському місті Стреза.

Нагадаємо, 15 травня держсекретар Ентоні Блінкен підтвердив, що США мають намір використати конфісковані російські активи для фінансування відновлення України. Водночас російський диктатор Володимир Путін повинен зрозуміти, що час діє не на його боці.

Як повідомляє Reuters, міністри фінансів і голови центральних банків із країн G7 проведуть зустріч в італійському місті Стреза. Вона розпочнеться у п'ятницю, 24 травня. Посадовці країн "Великої сімки" спробують дійти спільного рішення щодо використання заморожених російських активів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 22.05.2024 21:40