Фото: "Нафтогаз"

"Нафтогаз" отримав контроль ще над трьома облгазами Фірташа

В управління державної компанії "Нафтогаз" перейшло ще три облгази, які належали бізнесмену Дмитру Фірташу. Ці три підприємства обслуговують майже мільйон клієнтів.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Йдеться про "Рівнегаз", "Запоріжгаз" та "Чернівцігаз". Таким чином, "Нафтогаз" контролюватиме вже 22 газорозподільних підприємства. Всі вони належали Дмитру Фірташу.

"Сукупно "Рівнегаз", "Запоріжгаз" та "Чернівцігаз" обслуговують майже мільйон клієнтів", — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що особові рахунки, тарифи та реквізити на оплату послуг для споживачів з Рівненської, Запорізької та Чернівецької областей залишаються незмінними.

Фото: "Нафтогаз"

Інфографіка: "Нафтогаз"

Раніше до НАК "Нафтогаз України" увійшли АТ "Волиньгаз", АТ "Вінницягаз", АТ "Дніпрогаз", АТ "Дніпропетровськгаз", АТ "Донецькоблгаз", АТ "Івано-Франківськгаз", АТ "Житомиргаз", АТ "Київоблгаз", АТ "Криворіжгаз", АТ "Кіровоградгаз", АТ "Львівгаз", АТ "Миколаївгаз", АТ "Сумигаз", АТ "Харківміськгаз", АТ "Харківгаз" АТ "Хмельницькгаз" та АТ "Черкасигаз", "Чернігівгаз".

Справа Фірташа

У 2014 році американська прокуратура звинуватила Дмитра Фірташа у хабарництві. З того часу олігарх протидіє спробам США домогтися його екстрадиції з Австрії, де він живе протягом довгого періоду.

США звинувачують Фірташа та ще п’ятьох людей у змові у 2006-2010 роках з метою виплати не менше 18,5 мільйона доларів хабаря індійським чиновникам для придбання титанової шахти в Індії. Український бізнесмен нібито мав намір продати частину продукції американському аерокосмічному гіганту Boeing.

Йому висунули обвинувачення в червні 2013 року, а потім заарештували у Відні на прохання США в березні 2014 року. Згодом Фірташа звільнили під заставу 125 мільйонів євро.

Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрила масштабну схему розкрадання блакитного палива із газотранспортної системи України. До оборудки причетні підсанкційний олігарх Дмитро Фірташ і топ-менеджмент підконтрольних йому компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.11.2023 21:17