Фото: Instagram Мессі

Найкращий футболіст 2023 року за версією ФІФА: оприлюднено переможця

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) визнала нападника "Інтера Маямі" Ліонеля Мессі найкращим гравцем 2023 року. 36-річний форвард виграв у 2022 році чемпіонат світу зі збірною Аргентини.

Конкурентами Мессі у престижній номінації були Ерлінґ Голанд ("Манчестер Сіті", Норвегія) та Кіліан Мбаппе (ПСЖ, Франція).

Нагороду футболіст отримає пізніше, адже аргентинець не прибув на церемонію FIFA The Best.

Раніше Мессі також став володарем "Золотого м'яча". У 2023 році він виграв Кубок ліг з "Інтер Маямі" та чемпіонат Франції з ПСЖ. Також 36-річний нападник у 2022 році виграв чемпіонат світу зі збірною Аргентини. 

Мессі перейшов в "Інтер Маямі" влітку і провів 14 матчів за нову команду. В його активі 11 голів та п'ять гольових передач.

Раніше португальський форвард "Аль-Насра" зі Саудівської Аравії Кріштіану Роналду став найкращим бомбардиром у світі 2023 року. За календарний рік він забив 54 голи.

Нагадаємо, що у вересні нападник клубу зі Саудівської Аравії та збірної Португалії Кріштіану Роналду заявив, що його давня конкуренція з гравцем "Інтера" Маямі Ліонелем Мессі вже добігла кінця. Його протистояння з аргентинцем змінило історію футболу, проте зараз воно вже завершене.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.01.2024 08:57