Фото: "РадіоТрек"

Які прізвища в Україні є найпоширенішими: дослідження

В Україні існує безліч різноманітних прізвищ, серед яких є і ті, які найбільш популярні, а їхні носії — тисячі чи навіть сотні тисяч людей. Одним з таких є прізвище Мельник.

Про це свідчать дані, опубліковані на сайті "Рідні".

Чисельність носіїв прізвища Мельник перевищує 100 тисяч осіб. Щонайменше 107 878 українців мають подібне прізвище.

Окрім того, що це найпоширеніше прізвище в Україні, це ще й одне з найстаріших. Мельники згадувалися у козацьких реєстрах, наприклад, у 1756 році нараховували щонайменше сім козаків з подібним прізвищем.

Найчастіше це прізвище, як стверджують експерти, зустрічається в Києві. За останніми даними Київської міської ради тут проживають щонайменше 6587 громадян з подібним прізвищем. Найбільша щільність поширення прізвища у Вінницькій області, Мурованокуриловецький район, Калуському та Рожнятівському районах Івано-Франківської області.

Найвідомішими носіями прізвища вважають Андрія Атанасовича Мельника — державного та військового діяча, полковника армії УНР, другого голови Організації українських націоналістів та Андрія Ярославовича Мельника — українського дипломата, повноважного посла України в Німеччині в період з 2014 до 2022 року.

Які ще прізвища поширені в Україні

До трійки найпоширеніших прізвищ також входить Шевченко та Коваленко. Вони майже конкурують з прізвищем Мельник. Наступними в списку найпоширеніших прізвищ є Бондаренко, Ткаченко, Бойко, Кравченко та Ковальчук.

Нагадаємо, 4 грудня у Рівненському обласному перинатальному центрі жінка народила 17 дитину. У сім'ї вже підростають вісім хлопчиків та вісім дівчаток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.12.2023 01:44