Фото: Анастасія Сорокіна / росЗМІ

Змінили прізвища та проміняли РФ на Сирію: як російські спортсменки обходять санкції

Російські спортсмени намагаються різними шляхами обійти санкції заради виступів на престижних міжнародних турнірах. Представники спорту з Російської Федерації посилили сирійську збірну на Панарабських іграх, які проходять в Алжирі.

Відповідна інформація з'явилась офіційному сайті турніру.

Як видно з офіційних джерел, у більшості російських атлеток змінено імена і дати народження: таким способом вони намагаються приховати обман. До прикладу плавчиня Анастасія Сорокіна стала Enas Sorkine, дзюдоїстка Мілана Мугу — Milana Mrad. Також змінено дати народження сестер велосипедисток Малькових і Дар'ї Джеджули.

Скріншот з сайту турніру

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram вже відреагував на ситуацію зі зміною спортивного громадянства російських спортсменок.

"Російські спортсмени намагаються обійти санкції за принципом використання третіх країн і брати участь у міжнародних змаганнях. Наприклад, на Панарабських іграх в Алжирі російських спортсменів заявили як сирійців. Реекспорт комплектуючих через треті країни, а тепер ще й перевтілення спортсменів. Що ж, маємо закривати цю лазівку", — написав Єрмак.

Змагання в Алжирі розпочалися 2 липня і триватимуть до 15 числа. Панарабські ігри організовує Союз НОК арабських країн. Цього року вони проходять в Алжирі.

Нагадаємо, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах позитивно ставиться до участі спортсменів з Російської Федерації та Білорусі в Олімпіаді-2024. Він хотів би бачити на змаганнях учасників з усіх країн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 07.07.2023 08:23