Фото: скріншот з відео

Чи візьмуть участь Росія та Білорусь в Олімпіаді: скандальна заява президента МОК

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах позитивно ставиться до участі спортсменів з Російської Федерації та Білорусі в Олімпіаді-2024. Він хотів би бачити на змаганнях учасників з усіх країн.

Про це повідомляє Inside the Games.

Відповідаючи на питання про участь спортсменів з Росії та Білорусі, Томас Бах сказав що "рекомендація МОК полягає у тому, що спортсмени всіх країн повинні бути допущені до участі у відбіркових змаганнях, які вже відбуваються".

"Я сподіваюся, що багато федерацій приймуть наші рекомендації", — сказав Бах під час виступу в Софії на святкуванні 100-річчя Болгарського олімпійського комітету.

Нагадаємо, міністр Кабміну Олег Немчінов заявив, що українські спортсмени відтепер будуть бойкотувати змагання, на яких виступатимуть росіяни й білоруси. Таке рішення було ухвалено Урядом.

Відзначимо, 28 березня Міжнародний олімпійський комітет ухвалив декілька важливих рішень щодо участі росіян та білорусів у змаганнях. Комітет прийняв рекомендацію спортивним федераціям повернути  спортсменів з країн-агресорів.

Також господарка Олімпіади-2024 Франція та низка інших держав закликали Міжнародний олімпійський комітет усунути спортсменів з Росії та Білорусі від участі в іграх у Парижі. Спортсмени країн-агресорів не зуміли висловитись проти масштабного вторгнення РФ в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 19.05.2023 11:55