Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Найпотужніший за останні 100 років: на США насувається ураган "Мілтон"

До узбережжя американського штату Флорида наближається ураган "Мілтон". Він може стати одним з найбільш руйнівних у цьому регіоні за останні 100 років.

Про це повідомляють видання The New York Times та Washington Post.

Відомо, що ураган "Мілтон", який має атакувати Флориду має п'яту (максимальну) категорію небезпеки. Прогнозується, що шторм зі швидкістю вітру близько 257 кілометрів за годину накриє американський штат ввечері 9 жовтня. Найбільше постраждають густонаселені райони: Тампу, Сарасоту та Форт-Маєрс.

У четвер, 10 жовтня, тропічні штормові умови очікуються в деяких частинах північно-західних Багамських островів. Такий прогноз стосується узбережжя Джорджії та Південної Кароліни.

По всій Флориді вже псується погода. Крім потужних поривів вітру, на більшій частині штату очікуються сильні дощі та повені. Цей шторм несе загрозу життю людей і майну на західному узбережжі, тому понад 5,5 мільйона жителів вже покинули свої домівки. Автомагістралі у Флориді забиті, а на деяких заправках закінчується паливо.

Згідно з прогнозом Національної метеорологічної служби США, якщо "Мілтон" збереже свій курс, він стане найпотужнішим ураганом, пробуреним у затоці Тампа в минулому столітті. Для відновлення можливих проблем з електропостачанням до штату вже прибули понад 43 тисячі фахівців.

Нагадаємо, речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу 9 жовтня заявила, що засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано на 12 жовтня, можуть відтермінувати. Головна причина — ураган "Мілтон", до якого готують у Флориді.

Згодом деякі ЗМІ, посилаючись на джерела у штаб-квартирі НАТО, заявили, що засідання відтермінували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2024 16:55