Джо Байден. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Байден не приїде на "Рамштайн" до Німеччини: у США назвали офіційну причину

У вівторок, 8 жовтня, стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відклав поїздку до Німеччини на "Рамштайн". Це пов’язано з ураганом "Мілтон", який найближчим часом має атакувати Флориду.

Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. За її словами, Байден відклав заплановані поїздки до Німеччини й Анголи "з огляду на прогнозовану траєкторію та силу урагану "Мілтон".

Американський президент залишиться у США, щоби "проконтролювати підготовку до урагану "Мілтон" і реагування на нього".

Також, згідно з офіційним повідомленням, він стежитиме за поточними заходами з ліквідації наслідків урагану "Гелен", який лютує на південному сході країни.

Раніше планувалося, що Байден у Німеччині візьме участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 12 жовтня, яка вперше особисто збереться на рівні лідерів.

На ній президент Володимир Зеленський планує презентувати свій план перемоги державам-союзникам. При цьому американський президент мав очолювати це засідання.

Декілька днів тому Зеленський назвав головну ціль майбутнього "Рамштайну". Засідання вимагає визначити дії, як посилити тиск на Російську Федерацію за війну та встановити справедливий мир.

Нагадаємо, аналітики видання The Washington Post передбачили, що країни НАТО розглядають способи надання Україні конкретніших кроків для майбутнього членства в Альянсі, хоча, ймовірно, вони ще не відповідають терміновим заходам, про які просить Київ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 18:30