Фото: gsminfo.com.ua

Найсильніша у червні: на Землю насувається потужна магнітна буря

На Землі з 18 до 24 червня очікується найдовша за тривалістю магнітна буря цього місяця. Її потужність коливатиметься від трьох до чотирьох балів.

Про це повідомив Центр прогнозування космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

Найнебезпечнішим днем стане 20 червня. У цей день активність коливань буде найвищою.

Фахівці попередили, що в цей період людей може накрити апатія, тривога, дратівливість та невизначеність в ухваленні рішень. У метеозалежних людей може збільшуватися схильність до утворення тромбів, підвищитись артеріальний тиск та посилитися мігрень. Краще відмовитись від фізичних навантажень, виділити час для відпочинку, приймати теплі трав'яні ванни, пити більше води.

Що таке магнітна буря

Магнітні бурі — це збурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання можуть негативно впливати на роботу систем зв'язку, а також людське здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може вплинути на здоров'я. Магнітні бурі впливають на людей дуже по-різному. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння. Найбільш чутливі до них метеочутливі і літні люди, власники хронічних хвороб і вагітні жінки. У середньому магнітна буря триває від двох до п'яти днів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що команда NASA активно застосовує моделі штучного інтелекту для збору даних про сонячну бурю, аби розробити систему раннього попередження, яка, на думку вчених, може сповістити планету приблизно за 30 хвилин до того, як потенційно руйнівна сонячна буря накриє її.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.06.2023 06:25