Фото ілюстративне з відкритих джерел

Наказ Путіна взяти Авдіївку: російські військові отримали нові терміни

Росія планувала взяти Авдіївку  до 1 грудня, однак ці плани провалилися. Тепер вони отримали наказ від Володимира Путіна окупувати місто до 1 січня.

Про це інформують деякі російські інформаційні ресурси. Вони наводять слова російських офіцерів, які перебувають безпосередньо на лінії фронту та штурмують місто.

"Завдання — не просто взяти Авдіївку до 1 січня, а зробити це якнайшвидше. Я так розумію, що Володимир Володимирович хоче згадати цю перемогу у своєму новорічному зверненні. Якщо не вийде, то теж нічого, але краще, щоби вийшло. Такі вступні, наскільки я знаю, передали з Москви", — сказав один із російських військових.

Однак російські офіцери незадоволені таким наказом. Вони скаржаться на великі втрати, які зазнає армія щодня.

"Якщо зараз у нас під Авдіївкою гине та втрачає руки та ноги від 200 до 600 бійців на день, то уявляєте, що буде, якщо ми підсилимо штурми? А тут ще мобілізовані стали гірше воювати. Їм хтось сказав, що буде демобілізація. Тож вони сподіваються дожити. Дехто навіть у ногу собі стріляє, щоби на штурм не йти. Два такі випадки знаю. А тут ще цей поспіх", — розповів інший офіцер російської армії.

Інститут вивчення війни 14 грудня повідомляв, що війська країни-агресорки продовжили наступальні операції під Авдіївкою та здійснили підтверджене просування вперед. зокрема, на південний схід від Степового (три кілометри на північний захід від Авдіївки).

Нагадаємо, що за минулу добу, яка стала 662 від початку повномасштабного вторгнення Росії, відбулося 89 бойових зіткнень. Українські військові відбивають атаки окупантів на різних ділянках фронту, зокрема, 30 штурмів відбулося біля Авдіївки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 12:36