Фото: Нацполіція

Намагався підпалити ТЦК за вказівкою росіян: на Вінниччині затримали неповнолітнього диверсанта (відео)

У Вінницькій області правоохоронці затримали неповнолітнього диверсанта, який за вказівкою росіян намагався підпалити Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомила поліція Вінницької області.

За інформацією поліцейських, інцидент стався ще 6 липня близько 04:15. Тоді, невідома особа кинула в будівлю дві пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого виникла пожежа. Пожежу загасили військові. Згодом правоохоронці встановили особу та відшукали зловмисника. Ним виявився 17-річний житель Одещини.

Як встановило слідство, ворожі спецслужби завербували юнака ще навесні. Спочатку неповнолітній виконував "тестові" завдання та надсилав росіянам фотографії з локаціями Сил оборони у портовому місті. Пізніше, за вказівкою кремлівських спецслужб, він прибув до Вінницької області, де мав влаштувати диверсію, а потім поїхати на Житомирщину, де також повинен був підпали ТЦК й авто військових.

"Поліцейські передали фігуранта працівникам УСБУ у Вінницькій області, котрі кваліфікували дії зловмисника за ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України – підпал, спрямований на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе оборонне значення, вчинений в умовах воєнного стану, та повідомили йому за цією статтею про підозру. Відповідно до санкції інкримінованої статті юнакові загрожує позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 30 липня на Київщині затримали чоловіка і жінку, які за гроші палили автомобілі військовослужбовців та волонтерів. "Замовлення" пара отримала в анонімному чаті популярного месенджера.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.07.2024 11:17