Фото: ДБР

Намагався продати 200 кг бурштину: ДБР затримало рятувальника з Рівненщини (фото)

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією затримали та повідомили про підозру співробітнику Державної служби надзвичайних ситуацій з Рівненської області та його спільнику. Зловмисники торгували великими партіями незаконно видобутого бурштину.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними слідства, співробітник ДСНС Рівненщини та місцевий житель зберігали та збували сировину бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами. Охочих придбати "сонячне каміння" ділки підшукували власноруч, а продавали самоцвіт лише великими партіями. За кілограм бурштину вони просили приблизно $70.

"Чоловіків було затримано 9 серпня 2023 року під час збуту близько 200 кілограмів цінного каміння. Правоохоронці під час обшуків  вилучили ще майже 62 кг бурштину. Каміння направлено на експертне дослідження", — йдеться у повідомленні ДБР.

Фото: ДБР

Обом затриманим повідомлено про підозру у незаконному видобуванні та збуті бурштину (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 240-1 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

"Слідство триває, встановлюються канали походження бурштину та інші учасники злочину", — додали у відомстві.

Нагадаємо, 23-річний житель Кривого Рогу створив канал у Telegram, що повністю копіює миколаївський канал з мільйонною аудиторією. Шахрай злочинним шляхом привласнив близько трьох мільйонів гривень, які збирались для потреб Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.08.2023 13:42