Фото: Рixabay

Намагаються посіяти паніку серед українців: СБУ викрила російську ІПСО

Служба безпеки попереджає про поширення масштабної email-розсилки на електронні адреси українців, яка має ознаки психологічної атаки. Це також стосується представників органів державної влади та приватних компаній.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними відомства, розсилка здійснюється із великої кількості електронних скриньок, які перед тим були зламані російськими хакерами. Розсилка має всі ознаки цілеспрямованої інформаційно-психологічної операції.

"У листах пропонується співпраця з російськими спецслужбами за винагороду. Таким чином ворог вкотре намагається дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни", — йдеться у повідомленні СБУ.

Інфографіка СБУ

Служба безпеки вже заблокувала частину адрес, з яких здійснюється вказана розсилка, та закликає українців не реагувати на повідомлення такого типу. 

У СБУ нагадують, що за передачу інформації про ЗСУ, обʼєкти критичної інфраструктури та будь-який інший різновид співпраці з ворогом передбачена кримінальна відповідальність. Також подібні злочини можуть класифікуватися як державна зрада.

Нагадаємо, проросійські канали в Telegram поширюють фейк про роботу протиповітряної оборони України під час ранкової атаки Росії по Києву. Пропагандисти заявляють, що ракети української ППО "влучали у житлові будинки столиці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.01.2024 21:41