Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Намагається втримати окуповані землі і бомбить свої": Зеленський висміяв Путіна на прес-конференції

Глава Кремля Володимир Путін обстрілює власні села і йому начхати на життя своїх громадян у Курській області. Проте навіть за таких обставин диктатор досі тримається за окуповані українські території.

Таку заяву на прес-конференції зробив президент України Володимир Зеленський.

"Як це впливає на зменшення військ РФ в Україні, що Путін буде перекидати війська в Курську область. Я думаю, що це важливий висновок. Я говорив про це сьогодні колегам", — заявив український лідер.

За словами Зеленського, одна з цілей операції — показати, хто такий Путін.

"Тим державам, які ще не зрозуміли, чого він прийшов на територію нашої держави. Показати їх суспільствам, що для нього дорожче - окупація територій України чи захист свого населення. І я радий, що те, що ми говорили партнерам, ми показали на практиці", — наголосив президент України.

Зеленський підкреслив, що просто зараз Путін думає про те, як утримати захоплені ним українські території, а не про те, що буде з росіянами в Курській області.

"Він досі думає, як утримати захоплені території. І не думає, як захищати своїх людей. Він бомбить зараз свої села. Просто браво. Його люди там в шоку, що вони вірили в цього демона", — резюмував президент.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни, Збройні сили України продовжують просування у районі Суджі в Курській області Росії. Проте бої тривають вздовж всієї лінії фронту.

Своєю чергою адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена обговорює, чи слід допомогти Україні у розширенні захоплених територій в Курській області.

Нагадаємо, російське військове керівництво відводить деякі підрозділи з Харківщини до Курської області. Проте сил та засобів загарбників на українському фронті залишається достатньо для подальших штурмів.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що Україна не планує розігрувати карту з операцією Сил оборони в Курській області для майбутнього діалогу з Російською Федерацією. Вона виконує інші стратегічні цілі на тлі війни з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.08.2024 17:41