Фото: Офіс президента

"Намір окупантів зрозумілий": Зеленський провів чергове засідання Ставки

У четвер, 23 травня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. 

У своєму Telegram-каналі Зеленський розповів, що під час засідання відбулася очна доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який усі ці дні перебував на Харківщині і керував обороною регіону. 

"Повна картина бойових дій на Харківському напрямку та на Донбасі. Намір окупантів зрозумілий: відтягнути наші сили на північ, щоб просунутися на сході. Знаємо, як відповідати", — зазначив Зеленський.

Також, за словами гаранта, була заслухана доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо забезпечення ЗСУ. До того ж учасники обговорили графіки надходження зброї з уже оголошених та очікуваних пакетів допомоги.

На засіданні виступили і голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнека, який продовжує працювати на місцях, у прикордонних регіонах: Чернігівщина, Сумщина, Харківщина, та очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

"Доповіді розвідок: начальник ГУР МО Кирило Буданов, голова СЗР Олег Іващенко. Окрім планів РФ на полі бою розвідники отримали багато даних щодо стратегії зриву Саміту миру. Це стало головним завданням російської дипломатії та зовнішньої розвідки на найближчий час", — додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що росіяни завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ Харківської області і зазнали дуже великих втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 19:30