Фото: ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Напад на прикордонника на Буковині й смертельна стрілянина: ДБР відкрило справу й повідомило деталі

Працівники Державного бюро розслідувань почали досудове розслідування обставин загибелі чоловіка, який разом зі знайомим напав на прикордонника у Чернівецькій області. Громадяни намагалися незаконно перетнути україно-румунський кордон. 

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, у суботу, 29 червня, близько 21:40 у Вижницькому районні Чернівецької області при спробі перетину кордону між двома чоловіками та військовослужбовцем одного з прикордонних загонів стався конфлікт.

"Чоловіки з ножем та газовим перцевим балончиком намагалися напасти на військовослужбовця, а той у відповідь застосував табельну зброю", — наголосили в ДБР.

Напад на прикордонника

Напад на прикордонника

Фото: ДБР

За даними слідства, внаслідок цього загинув 24-річний чоловік, а ще один — перебуває в лікарні. Військовослужбовець теж зазнав тілесних ушкоджень. Наразі правоохоронці вивчають усі обставини справи, слідчі дії тривають. Попередня кваліфікація правопорушення: умисне вбивство (ч. 1 ст. 115 КК України).

Нагадаємо, 30 червня на Закарпатті прикордонники затримали 17 ухилянтів, які намагалися втекти до Угорщини. За послуги переправників, які обіцяли учасникам "пригодницького туру" успішний перетин кордону, кожен з чоловіків мав віддати від трьох до 12 тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.07.2024 14:04