Фото: ілюстративне. Джерело: ДПСУ

У Чернівецькій області двоє чоловіків напали з мачете на прикордонника: є загиблий

Ввечері 29 червня у Чернівецькій області двоє чоловіків здійснили напад на прикордонника. Військовослужбовець відкрив вогонь.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

За його словами, інцидент стався в зоні ділянки ВПС "Селятин" близько 21:00. Зокрема, двоє чоловіків озброївшись мачете та газовим балончиком напали на охоронця кордону, який перебував на службі. Нападники повалили прикордонника на землю та завдали удару по нозі.

Як наголосив журналіст, прикордонник у відповідь застосував табельний пістолет Макарова, унаслідок чого один правопорушник загинув, інший отримав поранення.

Водночас речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі "Українській правді" підтвердив, що такий інцидент дійсно стався. 

"Ситуація з нападом на прикордонний наряд справді мала місце. Це сталося вчора (29 червня, — ред.) після 21 години на ділянці Чернівецького прикордонного загону на кордоні з Румунією. Нападників було двоє і при собі вони мали певні засоби, які застосовували проти прикордонника", — розповів Демченко.

Він зазначив, що про інцидент повідомлено ДБР, поліцію та органи прокуратури. Наразі тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у березні Державна прикордонна служба ввела низку обмежень для чоловіків у прикордонній зоні з Молдовою. Йдеться про у зону у Вінницькій області.

Також наприкінці червня у прикордонній смузі на Закарпатті ввели додаткові обмеження для населення. Мета — посилити охорону державного кордону та знизити кількість правопорушень у цій зоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.06.2024 15:15