Фото: Офіс президента України

"Напрямки основних боїв не змінились": Зеленський назвав першочергове завдання ЗСУ

Під час вечірнього відеозвернення 22 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що напрямки основних боїв на лінії фронту не змінились. При цьому Сили оборони повинні завдавати великих втрат окупантам.

Текст звернення з'явився на сайті президента України. Зеленський повідомив, що провів сьогодні розмову з генералом Олександром Сирським щодо фронтової ситуації. 

"Доповідь головкома була вранці й от нещодавно. Напрямки основних боїв не змінились. Це передусім Покровський та інші донецькі напрямки. Також Купʼянський напрямок на Харківщині. Максимум уваги — усьому прикордонню зараз, і не лише у Харківській області, але й також на Сумщині", — сказав глава держави.

Український лідер також зазначив, що завдання для Сил оборони є незмінним — вони мають якнайбільше завдавати втрат окупанту. 

"І я дякую кожному воїну, кожному солдату і командиру, які дійсно влучні, які дійсно забезпечують нам усім — усій нашій державі — необхідні результати", — наголосив Зеленський.

Президент України також висловив подяку воїнам, які захищають державу на передовій.

"Особливо відзначу за бої цими днями 57-му окрему мотопіхотну бригаду: обороняє район Вовчанську, загалом нашу Харківщину, стійко утримує позиції та знищує окупанта — саме так, як потрібно. Дякую, воїни! Також 82-га окрема десантно-штурмова бригада. Дякую вам, хлопці! І ще Покровський напрямок — 47-ма окрема механізована бригада. Молодці, воїни!" — додав Володимир Зеленський.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку всі 10 боєзіткнень відбулися у районі села Липці. Одне - ще триває. Всі ж сьогоднішні авіаудари ворог сконцетрував у районах Вовчанська та села Вільча. Скидав КАБи. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку наразі тривають бої у районах Синьківки, Берестового, Дружелюбівки та Греківки.

На Лиманському напрямку протягом доби відбито шість атак ворога біля Торського і Невського. Російські загарбники скинули чотири КАБи — по одній авіабомбі в райони Серебрянського лісництва, Тернів, Ямполівки та Іванівки.

На Краматорському напрямку загальна кількість спроб ворога покращити тактичне положення зросла до восьми. До того ж окупанти завдали ударів ракетами у район Новомиколаївки та скинули керовану авіабомбу біля Шумів. Ситуація тут контрольована. 

На Сіверському напрямку зараз наші воїни відбивають три атаки неподалік сіл Білогорівка та Виїмка. Ворог скинув три КАБи біля Сіверська і Григорівки. Сьогодні на напрямку відбулося вже три авіаудари, із застосуванням НАРів та авіабомб.

На Краматорському напрямку відбито п'ять атак загарбників. Ще три боєзіткнення продовжуються у районах Іванівського та Андріївки. Ворог вдарив неподалік Дружби, Північного і Диліївки майже двома десятками некерованих авіаракет.

На Покровському напрямку тривають 11 боєзіткнень, 10 ворожих атак вже відбито. Російські терористи завдали авіаударів по районах Калинового, Новоселівки Першої та Яснобродівки. 

На Курахівському напрямку відбулося 18 бойових зіткнень. Станом на зараз тривають бої неподалік Георгіїівки.

На Придніпровському напрямку ворог сім разів безуспішно намагався витіснити наших воїнів з лівобережжя Дніпра. Втрати окупантів уточнюються.

На інших напрямках — без особливих змін.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 21 травня президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи Сил оборони на Харківщині. Там наші воїни безжально знищують окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 21:24