Фото: Офіс президента

Зеленський провів розмову із президентом Чилі: які важливі теми обговорили

У середу, 22 травня, президент України Володимир Зеленський 21 березня провів відеорозмову з президентом Чилі Габріелем Боричем. Колега підтвердив свою участь у Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня.

Про це повідомив гарант на своїй сторінці у Telegram.

"Провів відеорозмову з президентом Чилі Габріелем Боричем. Обговорили ситуацію на Харківщині, де Росія намагається розширити географію свого вторгнення", — заявив президент України.

Зеленський поінформував співрозмовника дії, які здійснює держава для збереження життя людей у прифронтових громадах. Також гарант подякував уряду Чилі за майбутню допомогу із розмінування України.

"Я вдячний Чилі за готовність приєднатися до міжнародних зусиль із розмінування українських територій та із повернення вкрадених Росією українських дітей", — наголосив гарант.

Під час відеорозмови президент Борич підтвердив свою участь у Саміті миру.

Нагадаємо, 21 травня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Ас-Судані.  Сторони домовилися відновити роботу Спільної комісії з питань торговельного, економічного, наукового та технічного співробітництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.05.2024 19:06