Фото: "Слуга народу"

Нардеп заявив, що в Україні процвітає продаж контрафактної "кави": з чого її виготовляють

В Україні процвітає ринок контрафактної кави, який сягає 30 процентів від загального обігу продукту. В інтернеті продають підробки світових брендів розчинної кави, хоча насправді цей продукт не має відношення ані до брендів, ані до кави.

Таку заяву зробив глава Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

"Процвітає контрафакт та підробка світових та українських брендів, а також продаж під брендами на ринках та через інтернет того, що кавою називати не можна, з мальтодекстрину", — сказав нардеп.

За словами Гетманцева, мальтодекстрин — це речовина, яку додають в каву замість кави, коли роблять контрафакт. Таку інформацію він отримав під час зустрічі з виробниками кави.

"Ситуація на ринку одночасно жахлива та типова для нашої країни. 30% ринку в тіні. Гранульована кава завозиться за митною вартістю нижче за зелене зерно", — додав глава фінкомітету.

Гетманцев переконаний, що в Україні існує "кілька сімей "бізнесменів", які є "дахом" для цього бізнесу.

"Бізнес ... просить одного — виконати обовʼязок держави із забезпечення законної та прозорої роботи ринку. В цьому ж зацікавлені й споживачі кави, і сама держава, що збирає гроші на армію. У цьому не зацікавлені кілька сімей "бізнесменів", що налаштували супер прибутковий бізнес під чужими брендами, без сплати податків та коштом нашого здоровʼя", — заявив Гетманцев.

Нагадаємо, на кордоні у Раві-Руській під час перевірки мікроавтобуса прикордонники з митниками виявили понад тонну молочної продукції. Вона була схована у спеціально обладнаних сховках автомобіля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.07.2023 21:12