Петро Котін. Джерело: Facebook

Нардепи з "Голосу" подали в НАБУ і НАЗК на керівника "Енергоатому" Котіна

Народні депутати з фракції "Голос" подали заяви до Національного антикорупційного бюро (НАБУ) та Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) на президента "Енергоатому" Петра Котіна.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"В основу заяви поклали дані з сюжету "Схем". Але ще і додаткову інформацію, яка не висвітлювалася ще в публічному просторі, але впевнений, буде дуже корисна для наших антикорупційних органів", — написав депутат.

Він також побажав "їм оперативної удачі в розслідуванні". Щоправда, зробив це, мабуть, іронічно, бо супроводив останнє речення смайликом, що сміється.

Раніше журналісти проєкту "Схеми" від "Радіо Свободи" з’ясували, що 70-річна теща президента державного підприємства "Енергоатом" Петра Котіна придбала нерухомість та землю під Києвом під час повномасштабної війни, офіційно не маючи на те власних доходів.

Влітку 2023 року родичка Котіна стала власницею двоповерхового будинку площею майже 300 квадратних метрів. Загалом будинок та земля під ним обійшлись тещі президента "Енергоатому" в 7 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на початку грудня президент "Енергоатому" Петро Котін узяв участь у Всесвітній ядерній виставці (WNE). Під час свого виступу на панельній дискусії він розповів про нові реакторні програми, які діють в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.12.2023 17:59