Петро Котін. Джерело: Facebook

"Енергоатом" зробив важливу заяву про роботу вітчизняних АЕС на підконтрольній Україні території

До електромережі достроково під'єднали ще один енергоблок АЕС. Відтепер всі дев’ять енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній Україні території, працюють на повній потужності, виробляючи понад половину всієї електроенергії України.

Про це заявив президент "Енергоатому" Петро Котін. Він пояснив, що вночі 19 листопада 2023 року останній, дев'ятий, блок "Енергоатому" з тих, що розташовані на підконтрольній Україні території, під'єднали до енергомережі після планового ремонту.

"Ми обіцяли завершити ремонтну кампанію та до початку холодів під'єднали до мережі всі наявні енергоблоки. Сьогодні з гордістю повідомляю, що ми це зробили. Протягом останніх місяців енергоблоки перевантажили свіжим ядерним паливом і провели планові ремонти для їх ефективної роботи впродовж осінньо-зимового періоду", — зазначив Котін.

Він додав, що взимку атомна генерація забезпечуватиме понад 50% необхідної Україні електроенергії та, як і торік, стане основою енергогенерації країни.

Керівник державного підприємства подякував атомникам, які професійно та з випередженням графіків провели цю ремонтну кампанію.

"Фахівці "Енергоатому" вкотре довели свій високий рівень кваліфікації, зробивши все для того, щоби ремонтна кампанія відбувалась якомога швидше, а українці були стабільно забезпечені електроенергією. Завдання міністра енергетики України Германа Галущенка виконано: всі дев’ять блоків працюють в енергосистемі після якісно виконаних ремонтів", — наголосив він.

Нагадаємо, "Енергоатом" неодноразово повідомляв, що загарбники не дотримуються вимог ліцензії Держатомрегулювання щодо експлуатації енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Це збільшує ймовірність радіаційної аварії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.11.2023 15:31