Олександр Дубінський. Джерело: Вікіпедія

Нардепу Дубінському знову продовжили запобіжний захід: названо термін

У п'ятницю, 9 лютого, Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід для підозрюваного у державній зраді народного депутата Олександра Дубінського. Відтак, він залишиться під вартою до 8 квітня 2024 року.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Печерський районний суд Києва 9 лютого, продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для нардепа Олександра Дубінського. Згідно із судовим рішенням, Дубінський залишиться у СІЗО до 8 квітня 2024 року", — йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Дубінського Руслана Гладкого, сторона захисту подаватиме апеляцію на це рішення суду.

Варто додати, що 9 лютого прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно Дубінського за фактом службового підроблення. В Офісі генпрокурора заявили, що він вніс неправдиві відомості до офіційних документів на підставі яких виїхав за кордон.

Розслідуванням встановлено, що депутат підготував заяву від свого імені на ім’я міністра охорони здоров’я з проханням надати йому документи необхідні для перетину державного кордону України у зв’язку з терміновою необхідністю супроводу його батька на лікування. Однак, отримавши ці документи, народний обранець, замість того щоб супроводжувати свого батька на лікування, перетнув державний кордон самостійно на наступний день після виїзду за кордон батька.

До того ж батько повернувся до України значно раніше, ніж його син. Сам він на той час перебував поза межами України понад місяць на відпочинку. Під час перебування за кордоном він встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію. Зокрема, в Іспанії обвинувачений зупинявся у двох готелях у Барселоні та у її передмісті.

Нагадаємо, на початку грудня 2023 року народний депутат Олександр Дубінський заявив про те, що його побили у Лук‘янівському СІЗО. За інформацією його адвокатів, йому було викликано швидку допомогу, яка констатувала множинні гематоми, а також підозру на перелом ребра. Адвокати Дубінського також вимагали "ухвалення негайного рішення" про його переведення до слідчого ізолятора СБУ для того, "щоб забезпечити збереження його життя".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.02.2024 16:59