Фото ілюстративне. Джерело: "Главком"

"Наш рух триває": Буданов оцінив український контрнаступ

Війна не пішла на користь путінському режиму, він не настільки потужний, як хоче здаватися, а військова міць Росії сильно деградувала.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) "Майбутнє вирішується в Україні".

"Російська економіка не витримує, це — факт. Фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни. Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї та техніки на абсолютно недостатньому рівні", — зазначив генерал-майор.

Буданов поділився і своїми думками щодо проблеми ескалації, зазначивши, що це перша війна, де використовують абсолютно всі види озброєння.

"Про яку ескалацію можна говорити, якщо задіяні абсолютно всі типи озброєнь: від підводних човнів до стратегічних бомбардувальників. Потрібно змінити логіку: не все в руках Росії, не все в руках інших гравців на світовій арені, щось залежить і від нас", — констатував він.

Керівник Головного управління розвідки також застеріг від ейфорії і шапкозакидацьких настроїв, оскільки ворог навчається, переймаючи в тому числі успішну українську тактику.

"З точки зору креативності та гнучкості ми все ще перемагаємо Росію. Путінський режим уже не такий потужний. Але це все ще неподоланий ворог, не можна просто так говорити, що в них все абсолютно погано. Вони адаптуються. Добре побудували не одну лінію оборони. Але наш рух триває!" — підсумував Кирило Буданов.

Нагадаємо, раніше Буданов заявив, що український контрнаступ, попри труднощі, триває. Наразі його сповільнює низка російських перешкод: суцільне мінування територій, тимчасово захоплених противником, велика кількість у російських військ дронів-камікадзе, добре збудовані лінії оборони, велика кількість переносних протитанкових комплексів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 15:34