Фото: Кирило Буданов. Джерело – ТСН

"Професійна армія закінчилась: Буданов відзначився новою заявою про війну в Україні

Російська Федерація переоцінила свої можливості у війні з Україною. Країна-агресор застосувала усі типи озброєнь.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише "Укрінформ". Буданов наголосив, що "війна не пішла на користь путінському режиму.

"Економіка не витримує, це — факт. Фінанси тримаються на запасах, а військова міць сильно втратила за час війни. Професійна армія, в загальному розумінні, закінчилася минулої осені. Нині вони воюють мобілізованими. Виробництво нової зброї й техніки на абсолютно недостатньому рівні", — сказав він.

Буданов переконаний, що це перша війна, де були використані абсолютно всі види озброєння.

"Про яку ескалацію можна говорити, якщо залучені абсолютно всі типи озброєнь: від підводних човнів до стратегічних бомбардувальників. Потрібно змінити логіку: не все в руках Російської Федерації, і не все в руках інших гравців на світовій арені, щось залежить і від нас", — додав глава української розвідки.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що український контрнаступ, попри труднощі, триває. Наразі його сповільнює низка російських перешкод.

Раніше Кирило Буданов заявляв, що контрнаступ Збройних сил України продовжиться і взимку.

Додамо, за даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) українські військові просунулися в районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області. Крім того, зафіксовано просування Збройних сил України на південь від Бахмута.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.09.2023 16:43