Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

"Наші підрозділи — на місцях": військовий розповів про найскладніші ділянки на Авдіївському напрямку

Російські окупанти поставили собі за мету перерізати дороги й оточити Авдіївку. Однак українські війська відстоюють свої позиції на цьому напрямку.

Про це повідомив "Еспресо" з посиланням на офіцера 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергія Цехоцького. За його словами, найскладнішою ситуацією на Авдіївському напрямку є північ і південний захід.

"Цілі в них залишаються ті самі — перерізати дороги, оточити Авдіївку та відзвітувати своєму фюреру про те, що ми типу взяли Авдіївку, все у нас добре. Проте Сили оборони тримаються, наші підрозділи всі на місцях, позиції — наші, хай там як важко не було, включаючи погодні умови, всі підрозділи виконують свої бойові завдання", — пояснив військовий.

Ворог робить марні спроби атакувати позиції. Щодо техніки, то її практично не використовують.

"Якщо ми її бачимо на дальніх підступах, техніка, яка там намагається стріляти із закритих позицій, ті ж самі танки, то ми їх теж там підбиваємо, цими днями теж було таке, що ми там не знищили, але підбивали їхні танки Т-72. Також активно полюємо за центрами управління безпілотниками, розуміючи, що не треба чекати, поки вони до нас прилетять", — наголосив офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

У зоні промки українські війська знищують російських окупантів, адже цей район з 2014 року добре укріплений та прострілюється, а воїни вмотивовані.

"Якщо брати на всьому Авдіївському напрямку (Авдіївка, Мар'їнка), в рашистів сотні втрат цілодобово. Навіть у нас у перехопленнях є інформація, що докладає командир однієї з груп: у нас тут трьохсоті; каже: ну, ти знаєш що робити, якщо не зробиш, то я тебе... Ось вони їх самі утилізують, щоби не виносити, не докладати зусиль для того, щоби надати допомогу. Це все рано чи пізно все одно воно відображається на моральному стані їхніх бійців. Бачите, що у них там вже твориться, і вже Башкортостан піднявся, я думаю, це справа часу", — підсумував Цехоцький.

Нагадаємо, речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявляв 14 січня, що російські окупанти тримають на Авдіївському напрямку близько 40 тисяч солдатів. Кількість ворожих військ у цьому районі суттєво не змінилася.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.01.2024 18:44