Наслідки негоди. Джерело: ДСНС

Наслідки негоди в Україні: енергетики повідомили, скільки населених пунктів досі знеструмлені

Останніми днями на території України внаслідок складних погодних умов (пориви вітру та дощ) сталося знеструмлення цілої низки населених пунктів. Станом на ранок 30 вересня залишаються знеструмленими 100 населених пунктів у шести областях.

Про це повідомили джерела TrueUA у Міністерстві енергетики.

Зокрема, в Київській області все ще без світла перебувають мешканці 52 населених пунктів, Сумській — 25, Житомирській — 15, Донецькій — п’ять, Чернігівській — два та Харківській — один.

"Вживаються заходи щодо ліквідації наслідків негоди", — запевнили енергетики та всі інші відповідні служби.

Варто зазначити, що в Україні минулими вихідними через несприятливі погодні умови без світла залишалися понад 300 тисяч споживачів у 14 областях. Загалом без електропостачання перебували 1 045 населених пунктів. Найбільша кількість — на Хмельниччині, де негода знеструмила 400 населених пунктів.

Нагадаємо, що внаслідок негоди 28 жовтня загинуло три особи та 10 травмовано. Рятувальники продовжують ліквідовувати її наслідки та моніторинг ситуації на території України. Про це повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій.

Рятувальники здійснили 231 виїзд майже по всій території України, під час яких розпилено та прибрано 353 повалених дерев. Також було пошкоджено 37 будівель в 14 областях та Києві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.10.2023 10:24