Фото: Офіс президента України

"Наслідки війни повертаються до агресора": Зеленський відреагував на щоденну "бавовну" у РФ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що регулярні вибухи на території Російської Федерації дають трохи більше відчуття справедливості. Війна з її наслідками повертається до агресора.

З такими словами глава держави звернувся до студентів Київської політехніки, яких привітав зі 125-річчям університету. Зеленський наголосив, що кожного дня є новини про чергову "бавовну" десь там, на території агресора. 

"Різні випадки. Іноді вони дуже гучні, іноді менш гучні. Але всі вони дають трохи більше відчуття справедливості. Бо війна з її наслідками повертається назад — повертається до агресора. І коли гілочки бавовни стоять тут, у Києві, у кримськотатарських кафе, це символізує якраз таке задоволення від відчуття справедливості", — сказав президент.

За його словами, крейсер "Москва" пішов на дно, бо спрацювали компетенції тисяч українців і українок — абсолютно: від розробників і виробників відповідної зброї, ракет до конкретних воїнів, які здійснили цю операцію. 

"Кожне бойове застосування наших морських дронів — це факт, що спрацювала освіта багатьох людей, які створили дрони. Люди, які ними, цими дронами, керують, які забезпечують існування такої нашої сучасної нової сили. У нас тепер є виробництво гармат, якого не було раніше в державі. Це дуже важливо. Кожен такий результат України — це освіта конкретного українця, конкретної українки", — додав Зеленський.

Атака на аеродром у Курську

Вночі 27 серпня у Курську пролунали вибухи. Місцеві жителі у соцмережах писали, що також чули автоматні черги. Пізніше у мережі були опубліковані кадри з моментом вибуху, на них зафіксований яскравий спалах у нічному небі.

Старовойт підтвердив, що Курськ намагалися атакувати дронами. Проте він лише заявив, що нібито один дрон влучив у багатоповерхівку.

Нагадаємо, раніше СБУ підтвердила у коментарі журналістам, що 16 дронів-камікадзе військових контррозвідників відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29, які базувалися на Курському аеродромі. Також серед уражених цілей — радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

У ніч з 29 на 30 серпня безпілотники атакували аеродром біля російського Пскова, внаслідок чого було знищено чотири та пошкоджено ще кілька літаків Іл-76 у Пскові. Відповідну інформацію підтвердили в українській розвідці.

У нещодавньому звіті американського Інституту вивчення війни вказувалося, що удари по тилових районах Російської Федерації можуть загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту. Атаки на російський тил погіршують моральний дух окупаційних військ.

Згодом стало відомо, що аеродром Російської Федерації у місті Курськ був атакований картонними безпілотниками. Їх використала під час операції військова контррозвідка Служби безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2023 20:16