Джо Байден. Джерело: Facebook

"Настав час покласти цьому край": Байден зробив рішучу заяву щодо своєї участі у виборах США

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден спробував припинити чвари серед демократів щодо своєї президентської кампанії, заявивши, що він сповнений рішучості залишитися в перегонах. Він також закликав незгодних припинити розмови про його виключення з виборчого бюлетеня.

Про це повідомляє Bloomberg.

"Я твердо маю намір залишитися в цих перегонах, дійти до кінця і перемогти Дональда Трампа", — написав Байден у двосторінковому листі, адресованому законодавцям-демократам і опублікованому його передвиборчим штабом.

Байден відправив листа і в понеділок вранці зробив незапланований прямий виступ на каналі MSNBC, коли члени Конгресу вперше повернулися до Вашингтона з того часу, як його виступ на дебатах викликав паніку щодо його здатності перемогти Трампа і прослужити ще чотири роки.

На вихідних деякі видні демократи Палати представників приватно заявили, що хочуть, щоб 81-річний Байден пішов у відставку. У листі президента ясно говориться, що він не піде тихо, надаючи демократам, стурбованим його кампанією, вибір між затяжною боротьбою за владу чи об'єднанням навколо кандидата, який, на їхню думку, призведе до поразки.

"Питання про те, як рухатися вперед, широко обговорюється вже понад тиждень. І настав час покласти цьому кінець", — написав Байден. "Будь-яке ослаблення рішучості чи відсутність ясності щодо майбутнього завдання лише допомагає Трампу та шкодить нам. Настав час об'єднатися, рухатися вперед як єдина партія та перемогти Дональда Трампа", — додав Джо Байден.

Як відомо, раніше президента США Джо Байдена закликали "закріпити свою спадщину", припинивши боротьбу за переобрання на другий термін. Про це йшлося в листі, який надіслали представники політичних донорів Демократичної партії.

Нагадаємо, 4 липня стало відомо, що Байден пройшов медичне обстеження після невдалого виступу на дебатах із кандидатом у президенти Дональдом Трампом. Журналісти зазначали, що лікар Білого дому провів лише короткий огляд Байдена через симптоми застуди, які у нього зберігаються. Цей огляд не включав серйозних тестів.

Також Джо Байден заявив, що не зніматиме свою кандидатуру з майбутніх президентських виборів у Штатах. Він готовий перемагати Дональда Трампа в цій кампанії.

Водночас дані опитування Bloomberg News/Morning Consult свідчать про те, що чинний президент Джо Байден відстає від свого суперника від Республіканської партії Дональда Трампа лише на два пункти у ключових штатах, хоча троє з десяти демократів вважають, що йому слід залишити перегони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.07.2024 18:32