Фото: pravda.com

Наступ росіян на Авдіївку: британська розвідка вказала на цікаві деталі

Російські війська досягли певних успіхів біля Авдіївки Донецької області. Навколо міста складається ситуація, схожа на ту, що під Бахмутом.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зазначається, що в останні три тижні російські сили поступово просуваються навколо міста Авдіївка, на північ від Донецька, що утримується Україною.

За даними розвідки, російську операцію переважно проводить 1-й армійський корпус "ДНР", а місцевий персонал добре знає місцевість.

Згідно з наявними даними, Авдіївка перебуває на лінії фронту конфлікту на Донбасі з 2014 року: місто зараз значною мірою зруйноване. Комплекс Авдіївського коксохімічного заводу, що розтягнувся, швидше за все, стане ключовою територією, яку особливо зручно захищати в міру розвитку битви.

"Тактично ситуація аналогічна ситуації у більшому місті Бахмут, розташованому на північ. Українські сили продовжують організовану оборону, але їхні лінії постачання на захід все більше наражаються на загрозу з боку російської операції по оточенню", — зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що Російська Федерація намагалася змінити політичне керівництво нашої держави. Проте ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 10:02