Фото: Генштаб ЗСУ

Наступ росіян поблизу Авдіївки сповільнився: британські розвідники назвали причини

На Авдіївському напрямку війська країни-агресорки сповільнили свої наступальні дії. Головна причина — масштабні втрати в особовому складі та техніці.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Протягом останніх тижнів просування російських військ сповільнилося, ймовірно, частково через тяжкі втрати, яких вони зазнали під час Авдіївської кампанії", — йдеться у повідомленні.

Водночас попри втрати російські окупанти все ж продовжують зосереджуватися на операціях у Донецькій області. Зокрема, ворог намагається розширити зони протистояння на північний захід від Донецька. Бої йдуть за низку населених пунктів, включаючи Орлівку, Тоненьке, Первомайське та Невельське.

"Ситуація залишається нестабільною, дефіцит особового складу і боєприпасів в українських сил, ймовірно, обмежує їхню здатність утримувати позиції", — зауважили у розвідці Британії.

Наступ росіян під Авдіївкою сповільнився

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Кремль намагається встановити інформаційні умови для затяжної війни в Україні. Для цього російські пропагандисти використовуватимуть заявлені рекордні рівні явки виборців та підтримку російського диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 14:14