Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Наступ ЗСУ на Курську область: Сирський заінтригував заявою

Головнокомандувач Збройних сил України, генерал Олександр Сирський заявив, що операція української армії у Курській області Російської Федерації продовжуватиметься. 

Про це йдеться у дописі генерала у Telegram-каналі.

"Продовжуємо операцію", — підписав фото біля мапи Сирський, імовірно, коментуючи події в Курській області РФ.

Нагадаємо, видання Politico зробило висновок, що наступ Збройних сил України у Курській області Росії отримав "зелене світло" від міжнародних союзників. Партнери не чинять жодного тиску на Україну.

Водночас аналітики Інституту вивчення війни зауважили, що наразі Кремль применшує масштаби вторгнення в Курську область. Через це влада Росії замість воєнного стану у Курській, Бєлгородській та Брянській областях оголосила контртерористичну операцію.

За даними AFP, тисячі українських військовослужбовців беруть участь в операції в Курській області, спрямованій на дестабілізацію Росії шляхом виявлення її слабких сторін. При цьому в України немає намірів здійснити анексію захоплених територій країни-агресора.

Своєю чергою партизанський рух "Атеш" повідомив, що Російська Федерація перекидає військовослужбовців 810 окремої бригади морської піхоти в Курську область. Саме цей підрозділ мав підсилити наступ загарбників на Покровському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2024 18:22