Фото: росЗМІ

Пропагандисти РФ заявили, що НАТО готується до війни з Росією: у Фінляндії відреагували на фейки

У Фінляндії відреагували на звинувачення Росії у підготовці війни. Міністр оборони країни Антті Хяккянен переконує, що це вигадки російських пропагандистів.

Про це повідомляє Yle. Глава оборонного відомства Фінляндії заявив, що НАТО не має жодних намірів нападати на Росію або на будь-кого іншого.

"Це повна нісенітниця. Фінляндія, а також наші західні партнери та союзники вживають заходів виключно для власного захисту. Росія такими заявами завжди намагається перевернути все з ніг на голову", — заявив Хяккянен.

Зазначимо, що саме активна оборонна діяльність військ Фінляндії у своїх кордонах змусила пропагандистів вигадати звинувачення у підготові агресії щодо РФ.

"Інтеграція Фінляндії в натівську повістку змушує поставити запитання, а чого фіни хочуть досягти? Прямої війни з Росією?" — заявляли на російському телебаченні.

Нагадаємо, Фінляндія 30 листопада закрила усі контрольно-пропускні пункти на кордоні з Російською Федерацією. Дані обмеження триватимуть до 13 грудня. Останній пункт пропуску в Раджа-Йоосеппі, що на півночі країни, закрився о 14:00 29 листопада. Відкритою залишається лише станція Вайніккала, яка використовується для руху вантажних поїздів. Зазначається, що таким чином протидіяли нелегалам, яких РФ через свої кордони намагалася перекинути до Європи і створити міграційну кризу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.12.2023 18:38