Джон Кірбі. Фото: Global Images Ukraine

Збільшення армії Росії: у США відреагували на рішення Путіна

У Сполучених Штатах Америки відреагували на рішення президента Росії Володимира Путіна збільшити чисельність російської армії. У Білому домі вважають, що відсутність успіхів в окупантів змушує Кремль зробити чергову спробу досягти цілей за рахунок "людського м’яса".

Про це йдеться в заяві координатора Ради з питань нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

За його словами, ЗСУ перевершують росіян за якістю військ та керівництва, командування й управління, а також озброєнь. Путін, на його думку, просто намагається досягти своїх цілей кількістю тіл, як це відбувалося під Бахмутом.

"Тут немає сумнівів, що Путін буквально розкидається людським м’ясом, щоби спробувати утримати територію, яку вони незаконно окупували в Україні, а також спробувати захопити ще більше. Наша наполеглива рекомендація Путіну полягала б в тому, щоб він відмовився від цього, і взагалі вийшов з України, й тоді йому не доведеться турбуватися про збільшення свого війська", — зауважив Кірбі.

Зазначимо, що за офіційною інформацією, Путін підписав указ про встановлення штатної чисельності Збройних сил Росії у 2 209 130 осіб, зокрема 1 320 000 військових. Кількість військовослужбовців збільшиться майже на 170 тисяч осіб. 

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки виокремили три пріоритети для зимової підтримки Збройних сил України. Йдеться про системи протиповітряної оборони та інженерне обладнання.

Президент США Джо Байден назвав пріоритетом допомогу Україні пройти зимовий період. Уряд вже отримав відповідне доручення. Загалом Адміністрація американського лідера виокремила три ключових напрямки для зимової підтримки ЗСУ. По-перше, Штати посилюють можливості української протиповітряної оборони, щоб могли збивати російські ракети та іранські безпілотники, націлені на критичну інфраструктуру. По-друге, допомагають зміцнити енергетичну інфраструктуру. По-третє, передають резервне обладнання та матеріали, у тому числі високовольтні автотрансформатори, промислові паливні генератори та мобільне автономне обладнання, щоб підвищити стійкість та запобігти втратам тепла та електроенергії

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.12.2023 00:12