Фото: Telegram Ганни Маляр

Навіщо росіяни запускають ракети по центру Києва: пояснення Міноборони

Російські терористи, окрім збройної, ведуть також і психологічну війну проти України. Ворог хоче підірвати психологічну стійкість та єдність українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. 

"Вони це роблять військовими та інформаційними методами. Приміром, запускати ракети по цивільних об’єктах в центрі Києва  це зброя, яка використовується з психологічною метою. Насамперед, щоб залякати", — йдеться у повідомленні.

Маляр зазначила, що паралельно з ракетною атакою за кілька годин до пуску почалась інформаційно-психологічна атака — чергова дискредитація військово-політичного керівництва. У такий спосіб, на її думку, ворог прагне, щоб підсвідомо в українців склалось враження беззахисності столиці.

"Київ для українців не просто столиця, а символ незламності та опору. Тому, вдарити по Києву для ворога — це показати вразливість нашого символу стійкості. Ворог прагне, щоб підсвідомо в українців склалось враження беззахисності столиці",  пояснила заступниця міністра.

Нагадаємо, окупанти двічі за добу 29 травня здійснили ракетний удар по території України. Близько 11:30 атакував Київщину балістичними та крилатими ракетами.

Додамо, після ракетної атаки у Києві виявили шість уламків ракет. Так, залишки повітряних цілей знайшли в Оболонському районі впали поблизу АЗС, на зелену зону та на дорожнє покриття. У Деснянському районі уламки впали на території одного з парків, а в Дніпровському — на проїжджу частину.

За даними мера міста Віталія Кличка, унаслідок роботи ППО сталося падіння уламків на проїжджу частину і в Подільському районі. Медики госпіталізували одного пораненого. На місці події сталося загоряння на даху двоповерхової будівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2023 21:05