Фото: Telegram-канал Дмитра Лубінця

Навіщо створювати військові комендатури у Курській області: роз'яснення омбудсмена

Створення українською владою військових комендатур у Курській області знадобиться для надання гуманітарної допомоги місцевим жителям. Це питання обговорюється виключно в рамках міжнародного права.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами посадовця, на сьогоднішній нараді з главою держави Володимиром Зеленським обговорювалося питання військових комендатур.

"(Це обговорювали, — ред.) для того, щоб була координація серед військових частин, які там перебувають, в тому числі задля добровільної позиції ЗСУ у вигляді надання гуманітарної допомоги місцевому населенню, треба буде створити військові комендатури", — сказав омбудсмен.

Лубінець наголосив, що питання появи таких комендатур вирішуватиме військове командування України та діятиме виключно на підставі міжнародного права.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Також 14 серпня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Своєю чергою український військовий із позивним "Ель" повідомив, що російський кордон під час наступу Сил оборони у Курській області обороняли строковики ворожої армії. На території регіону було дві лінії оборони.

Цікаво, що під час вечірнього відеозвернення 14 серпня президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна досягає стратегічної мети у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 21:17