Армія оборони Ізраїлю. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Наземна операція у Секторі Гази: США вимагатимуть в Ізраїлю призупинити вогонь, — NYT

Ізраїль може тимчасово призупинити військові операції у Секторі Гази, щоб забезпечити звільнення заручників і розподілити гуманітарну допомогу. З відповідним закликом до Єрусалиму може звернутись держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про це повідомляє The New York TimesЗазначається, що Блінкен обговорить з Нетаньяху та іншими офіційними особами Ізраїлю можливі "гумантіарні паузи" у п’ятницю, 3 листопада. Це буде одна з найголовніших тем обговорень між сторонами.

Перед тим, як сісти в літак на Близький Схід, Блінкен сказав журналістам, що частиною його місії буде допомога в забезпеченні захисту цивільних осіб у Секторі Гази під час війни. Своєю чергою представники Білого дому наголосили, що прохання про паузи сильно відрізняється від загального припинення вогню, яке, на думку адміністрації Байдена, принесе користь ХАМАСу, дозволить йому оговтатися від інтенсивного бомбардування Ізраїлем.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки й Ізраїль розпочали обговорювати майбутнє Сектора Гази. Є велика ймовірність, що туди можуть ввести іноземні війська, якщо Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдасться витіснити ХАМАС.

Раніше Ізраїль завдав авіаудару по Сектору Гази та знищив командира батальйону "Центральна Джабалія" Ібрагіма Біарі. За інформацією ізраїльських спецслужб, він причетний до атаки 7 жовтня.

Варто відзначити, що Ємен офіційно оголосив війну Ізраїлю. Збройні сили країни випустили балістичні та крилаті ракети, а також безпілотники по території Ізраїлю.

Своєю чергою Йорданія відкликала свого посла з Ізраїлю. Це стало наслідком початку наземної операції ЦАХАЛ у Секторі Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.11.2023 06:02