Фото: hugedomains.com

НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни найбільшу алкогольну компанію світу

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло бермудську компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Вона продовжує сплачувати значні податки до бюджету Росії, підтримувати її економіку та спонсорувати агресію проти України. 

Про це повідомили в прес-службі НАЗК. 

Так, Bacardi Limited — найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Найпопулярніші бренди компанії:

  • бренді Baron Otard, D’USSÉ;
  • джин Bombay;
  • ром Bacardi;
  • текіла Cazadores;
  • горілка Grey Goose, Eristoff;
  • віскі Dewar’s, William Lawson’s, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel’s Envy;
  • Martini.

Відомо, що Bacardi володіє понад 200 торговими марками, серед яких однойменний з фірмовою назвою компанії ром, який є найбільш розповсюдженим ромовим брендом у світі.

"Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Bacardi оголосила про зупинку експорту у РФ і припинення вкладень у рекламу, але пізніше ця частина допису зникла з її офіційної заяви. Відтак компанія продовжила постачати свою продукцію до країни агресора на мільйони доларів і шукати нових співробітників, публікуючи оголошення про вакансії", — зазначають у НАЗК.

Зазначається, що російський підрозділ компанії "Бакарди Рус" імпортував товарів на 169 мільйонів доларів за рік війни в Україні. Згідно з даними, на сайті Федеральної податкової служби РФ, виторг цієї компанії у 2022 році зріс на 8,5% — до 32,6 мільярда рублів, а чистий прибуток — до 4,7 мільярда, що на 206,5% більше, ніж 2021 року (1,5 мільярда рублів). До того ж податку на прибуток до бюджету агресора сплачено на суму понад 12 мільйонів доларів США.

Нагадаємо, раніше в Україні внесли до переліку міжнародних спонсорів війни виробника Domestos, Rexona й Dove. Компанія є одним зі світових лідерів на ринку продуктів та товарів побутової хімії. Unilever належать понад 400 брендів, продукція випускається на 280 підприємствах, зокрема: Domestos, Axe, Rexona, Dove, Calve, Rama, Brooke Bond, Lipton, Crème Bonjour, CIF, Knorr, Sunsilk, Timotei, CLEAR, Чиста Лінія та інші. Підставою стало те, що, працюючи в Росії, компанія сплачує значні податки в російський держбюджет, тим самим підтримуючи економіку агресора та роблячи свій внесок у продовження війни Росії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2023 15:22