Фото: Pixabay

НБУ підняв курс долара до нового історичного максимуму: скільки коштує валюта 2 січня

Національний банк України продовжує підвищувати офіційний курс долара. Валюта досягла нового історичного максимуму. 

Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Станом на вівторок, 2 січня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 38,01 гривні за один долар. Гривня послабилася на одну копійку у порівнянні з 1 січня.

Офіційний курс у понеділок становив 38,00 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на три копійки — до 37,92 гривні за долар.

У вівторок офіційний курс гривні до євро встановлений на рівні 42,00У понеділок, 1 січня, офіційний курс гривні до євро становив 41,99.

Скріншот НБУ

Скріншот НБУ

Варто зазначити, що офіційний курс долара з початку грудня зріс на 4,5% з 36,38 до 38,00 гривні за долар. За даними аналітиків, ситуацію на валютному ринку у січні важко спрогнозувати, адже курс залежатиме від того, чи нададуть партнери макрофінансову допомогу Україні, а також від балансу попиту і пропозиції на валюту. Експерти припускають незначні коливання курсу, однак курсові межі значно не зміняться. 

Нагадаємо, раніше заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив, що, попри ріст долара, який спостерігався протягом грудня, ситуація на валютному ринку є стабільною. Відповідно до задекларованих принципів Національного банку, за його словами, курс може коливатися в обидва боки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.01.2024 08:09