Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Не дуже люблю енергопіар": Зеленський прокоментував удар по греблі Київської гідроелектростанції

Росіянам не потрібно знати, яких пошкоджень вони завдали внаслідок ракетного удару по греблі Київської гідроелектростанції 26 серпня.

Про це у вівторок, 27 серпня, під час форуму "Україна 2024. Незалежність" заявив президент Володимир Зеленський.

"Не дуже люблю енергопіар. Не дуже підтримую, коли ворог знає, яких пошкоджень він завдав", — наголосив гарант.

Зазначимо, що раніше, а саме 26 серпня, під час масованого ракетного удару окупанти влучили по греблі Київської гідроелектростанції у Вишгороді. Своєю чергою керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки й оборони України Андрій Коваленко повідомляв, що загрози прориву греблі немає.

"Щодо греблі Київської ГЕС — загроз немає. Зруйнувати її ракетами неможливо. Порівнювати з Херсонщиною не варто — там був підрив зсередини. Росіяни інформаційно використовують цю тему для нагнітання паніки, не більше", — написав він у своїх соціальних мережах.

Варто наголосити, що у липні в російському міністерстві закордонних справ заявляли, що Україна нібито хоче влаштувати підрив гребель біля Києва та Канева. Водночас у МЗС України відкинули такі звинувачення. Зокрема, в Центрі протидії дезінформації пояснювали, що такими заявами рашисти намагаються викликати паніку серед українців.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявляв, що Україна обов'язково відповість Росії на масований ракетний удар 26 серпня. За його словами, не можна безкарно скоювати злочини проти людяності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.08.2024 15:32