Фото: DETECTOR.MEDIA

Не лише звільнення територій: Залужний пояснив, що означатиме перемога України у війні

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що перемога України означатиме не тільки звільнення її територій. За його словами, держава має створити такі умови, щоб у майбутньому країна-агресор і не планувала знову напасти.

Про це Залужний повідомив після перемовин з верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі. Розмова відбулася напередодні чергового засідання контактної групи з питань оборони у форматі "Рамштайн".

"Перемога України означатиме не тільки звільнення її територій, але й створення таких умов і таких Збройних Сил, які не дадуть росіянам змоги будь-коли у майбутньому напасти на нашу державу", – уточнив Залужний.

Також Залужний подякував генералу Каволі "за глибоке розуміння ситуації" в Україні.

"Обговорили питання постачання міжнародної військової допомоги Україні та підготовки наших підрозділів на території країн-партнерів. Поділився оцінками оперативної обстановки на фронті російсько-української війни і планами стосовно подальших дій", – написав Залужний.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський вважає, що оцінки керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова щодо того, що війна може закінчитися до літа, є "надмірним оптимізмом". Він вважає, що нашим військовим знадобиться чимало часу, щоб знищити усіх рашистів.

Додамо, російський диктатор Володимир Путін не хоче миру і налаштований далі воювати. У НАТО вважають, що РФ вже розпочала новий наступ на Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 19:31