Фото: НАТО

Путін не хоче миру: НАТО вважає, що новий наступ росіян на Україну вже почався

Російський диктатор Володимир Путін не хоче миру і налаштований далі воювати. У НАТО вважають, що РФ вже розпочала новий наступ на Україну.

Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає The Guardian.

"Ми бачимо, як вони надсилають більше військ, більше зброї, більше можливостей", — сказав він.

Столтенберг зауважив, що кремлівський диктатор відправляє "тисячі та тисячі військ", приймаючи "дуже високий рівень втрат" і беручи "великі втрати", але завдаючи тиску на українців.

"Те, чого Росії не вистачає в якості, вони намагаються компенсувати кількістю. Тому, чим швидше Київ буде забезпечений зброєю, боєприпасами та запчастинами, паливом, тим більше життів можна буде врятувати", — наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, 13 лютого повідомлялося, що у НАТО обговорюють питання передачі Україні західних винищувачів. Представники Альянсу вважають, що тут все залежить від швидкості надання допомоги. 

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має високі шанси отримати бойові літаки від західних партнерів. Жодна з країн, які відвідав президент України Володимир Зеленський, не надала критичних контраргументів проти того, щоб наша держава їх отримала. Україна вже зробила офіційний запит до уряду Нідерландів на передачу винищувачів F-16. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 17:10