Сергій Жадан і Христина Соловій у церкві. Джерело: Facebook

"Не шукайте скандалу": Жадан відреагував на закиди церкви щодо спільного кліпу зі співачкою Соловій

У п’ятницю, 20-го жовтня, письменник і музикант Сергій Жадан і співачка Христина Соловій випустили спільний кліп на пісню "Серце", зйомки якого частково відбувалися у храмі святого Андрія у Львові. Після цього церква вимагала видалити музичний твір з Youtube через "антихристиянські цінності" та порушення домовленостей.

Однак Сергій Жадан заперечив будь-які порушення, залишивши допис на своїй сторінці у Facebook.

"Друзі, поза тим, наш кліп "Серце" має перші 500 000 переглядів. Дякуємо вам усім за увагу та причетність. І хочу сказати таку річ. Дехто, не надто сумлінний, поширює інформацію про те, що наша команда ввела Церкву в оману і "поміняла сценарій кліпу". Це — неправда", — зазначив він.

За словами письменника та музиканта, текст заявки є в мережі, його можна легко знайти. Вони хотіли зняти в церкві музикантів, які виконують пісню. Саме це й зняли.

"Інших домовленостей у нас не було. Інформація про згадування військових, про міську чи обласну адміністрації та масонську змову — неправда. Користуйтесь, будь ласка, першоджерелами, читайте не лише заголовки та не шукайте скандалу там, де його немає. Як казала відома співачка Лана Дель Рей, любові стане на всіх", — підсумував Сергій Жадан.

Водночас в УГКЦ після виходу кліпу пояснювали, які саме антихристиянські цінності порушили автори цього музичного твору. Там виокремили кадр, де цілуються дві дівчини, тож звинуватили співаків у "пропаганді ЛГБТ". Представники парафії святого Андрія, отців Василіян УГКЦ також закликали музикантів видалити відео з мережі. Музиканти цього не зробили.

У відео Сергій Жадан йде вулицями Львова до Соловій, яка чекає на нього у храмі. Однак паралельно показані інші пари, зокрема, жінок, які цілуються. У мережі зауважують, що саме це викликало негативну реакцію представників церкви.

"Композиція "Серце" — маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта та зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість", — сказано в описі до кліпу.

Нагадаємо, що у Львові Сихівський районний суд визнав винним у дрібному хуліганстві чоловіка. Він зайнявся сексом поруч із церквою та богословською семінарією. Чоловік визнав свою провину. Суддя Ольга Бойко призначила порушникові 119 гривень штрафу. Також він має заплатити 537 гривень судового збору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.10.2023 16:37