Після засідання Ради безпеки ООН. Джерело: ООН

"Не всі засудили": Рада безпеки ООН не ухвалила жодного рішення щодо подій в Ізраїлі

У неділю, 8 жовтня, попри термінові збори Ради безпеки ООН щодо ситуації на Близькому Сході, жодних конкретних кроків не зробили. Багато учасників зустрічі залишилося розчарованими.

Про це повідомив CNN із посиланням на учасників зібрання.

"Я не хочу вдаватися в подробиці, що насправді обговорювали під час зустрічі, але є велика кількість країн, які засудили атаки ХАМАС. Звичайно, не всі засуджували напади, і я не заглиблюватимуся в деталі. Я вважаю, ви можете самостійно зробити висновки про деякі аспекти, навіть якщо я промовчу", — зауважив заступник посла США в ООН Роберт Вуд.

CNN уточнив, що Рада безпеки, до якої входять 10 обраних і п'ять постійних членів — Китай, США, Франція, Велика Британія та Російська Федерація, — потребує одностайного голосування всіх 15 членів. Це потрібно для того, щоби оприлюднити офіційну заяву.

Вуд наголосив, що ситуація залишається дуже нестабільною та наповненою ризиками. Він додав, що урядові структури активно працюють над запобіганням розширенню конфлікту в регіоні.

"Важливо, щоби глобальна спільнота суворо засудила це несподіване вторгнення, а також терористичні акти та дії, що відбуваються зараз. Тепер міжнародна спільнота має висловити свою підтримку Ізраїлю", — сказав він.

За його словами, ХАМАС варто засуджувати, поки він узагалі не припинить свою насильницьку терористичну діяльність.

Нагадаємо, що міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що віддав наказ про "повну блокаду" Сектора Гази. Таким чином Ізраїль бореться з терористичним угрупованням ХАМАС. Відповідні заходи вже проводять на території, звідки бойовики вдерлися в Ізраїль, розпочавши бойові дії та вбивши велику кількість громадян різних країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.10.2023 13:51