Фото: росЗМІ

"Не вважають людей своїми": експерти пояснили, для чого РФ блокпости на окупованій території

Росія зберігає контрольно-пропускні пункти між РФ та тимчасово окупованими територіями України. КПП заважатимуть чоловікам з окупованих територій тікати від примусової мобілізації.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російські "пропагандисти-воєнкори" заявляють, що блокпости на контрольно-пропускних пунктах значно сповільнюють постачання боєприпасів для окупантів на передову в Донецькій області. Однак РФ усе одно не збирається від них відмовлятися

"Путін, імовірно, намагається виправити затримки шляхом розширення штату, щоб прискорити перевірки на пунктах пропуску, і не думає про можливість усунення цих перешкод", — переконані аналітики ISW.

З міркувань безпеки біля Керченського мосту та й на інших окупованих територіях і надалі діятимуть КПП. Крім того, вони заважатимуть чоловікам з окупованих територій тікати в Росію від примусової мобілізації.

"Існування цих контрольно-пропускних пунктів ще більше підкреслює, що російські чиновники не вважають жителів окупованої України громадянами Росії та керують як окупаційна влада, якою вони є, незважаючи на постійні заяви про те, що незаконно анексовані території є частиною Росії", — зауважили аналітики.

Нагадаємо, Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ), ймовірно, проводить широкомасштабну інспекцію внутрішніх органів безпеки. Це проводять для того аби усунути "неугодних" Кремлю чиновників. 

Додамо, російська влада посилює дискредитацію приватної військової компанії "Вагнера". Натомість засновник ПВК Євген Пригожин намагається заручитися підтримкою російської ультранаціоналістичної спільноти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.04.2023 07:37