Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

"Не здивовані": Кремль офіційно відреагував на замах на Трампа в США

Рашистська влада вважає, що спробі замаху на Трампа посприяла атмосфера, створена довкола кандидата. На думку Кремля, адміністрація Байдена нагнітала пристрасті під час політичної боротьби. Тому в Росії не здивовані такою ситуацією.

Про це заявив речник кремлівського диктатора Володимира Путіна — Дмитро Пєсков — у коментарі російським пропагандистським ЗМІ.

Пєсков від імені Кремля засудив прояви насильства у процесі політичної боротьби, побажав швидкого відновлення Трампу й іншим постраждалим і висловив співчуття родині загиблого. Одночасно "рупор Путіна" натякнув, що в Кремлі не дивуються замаху на Трампа через "атмосферу, яку створили довкола нього".

"Після численних спроб усунути кандидата Трампа з політичної арени з використанням спочатку правових інструментів, судів, прокуратури, спроб політичної дискредитації для всіх сторонніх спостерігачів стало очевидно, що його життя в небезпеці", — зазначив Пєсков.

Він, щоправда, уточнив: Кремль не думає, що спробу усунення кандидата в президенти Трампа влаштувала чинна влада.

"Але атмосфера, створена цією адміністрацією у процесі політичної боротьби, атмосфера довкола кандидата Трампа, — саме вона і спровокувала те, з чим нині зіткнулася Америка", — заявив речник Кремля.

Він також побачив зв’язок між замахом на Трампа та зовнішньою політикою адміністрації Байдена.

"Стиль роботи чинної адміністрації такий, що всі питання вони намагаються вирішувати з позиції сили, передусім у світових справах… Це і санкції, які так полюбила адміністрація, й політичний тиск, чи вже безпосереднє застосування силових методів, військової сили. Тепер насильство, по суті, перенесене всередину країни", — підсумував Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, що одразу після замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа кремлівські пропагандисти запустили фейк про нібито "причетність" українських спецслужб до інциденту. У Центрі протидії дезінформації спростували його.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.07.2024 20:50