Фото ілюстративне зі соцмереж

Непал заборонив своїм громадянам працевлаштовуватися в Росії та Україні: в чому причина

Непал припинив надання дозволів своїм громадянам на роботу в Росії та Україні. Це сталося після того, як щонайменше десять непальських солдатів загинули під час служби в російській армії.

Про це повідомив Reuters із посиланням на заяву офіційного представника.

Директор департаменту з питань працевлаштування за кордоном Кабірадж Упреті заявив, що рішення про тимчасове припинення надання дозволів на працевлаштування в Росії та України спрямоване на мінімізацію людських жертв і діятиме до подальших розпоряджень.

"Це для безпеки наших громадян", — сказав він.

Непальські трудові мігранти повинні отримати від уряду дозвіл на роботу за кордоном. Він дає їм право на державну підтримку в разі надзвичайних ситуацій або компенсацію для їхніх сімей у разі смерті.

До того ж Непал звернувся до Росії з проханням не набирати його громадян до російської армії та негайно відправити всіх непальських солдатів назад у Гімалаї, а також виплатити компенсацію сім'ям загиблих.

Уряд заявив, що, за оцінками влади, до 200 громадян Непалу служать в російській армії. Міністр закордонних справ країни повідомив державному інформаційному агентству RSS, що близько 100 непальців вважаються зниклими безвісти.

Непальські солдати, яких називають гуркхами, відомі своєю хоробрістю та бойовими навичками. Після здобуття Індією незалежності 1947 року вони служать в британській та індійській арміях, згідно з угодою між трьома країнами. З Росією такої угоди немає.

Минулого місяця поліція Непалу затримала десять людей за звинуваченням у тому, що вони відправляли безробітних молодих людей для незаконного вербування в російську армію, стягуючи з них величезні суми за туристичні візи.

Мільйони громадян Непалу зайняті на цивільній роботі, в основному як робітники на промислових підприємствах і будівельних майданчиках у Південній Кореї, Малайзії та на Близькому Сході. За офіційними даними, за останні два роки понад 800 непальців отримали дозволи на невійськову роботу в Росії. Цифри по Україні агенції не доступні.

Нагадаємо, що поліція Непалу затримала десять осіб, які вербували чоловіків на війну Росії проти України. Зловмисники стягували з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи, а потім відправляли їх до російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.01.2024 19:19